D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: M. Björnrud, Sanne, Granäng, Mattiasson, Marek

Det var toppen mot botten på Nolängens IP när jumbon Nol IK tog emot serieledande RUF. Romelanda hade tvingats möblera om lite både i trupp och startelva efter ett par sena sjukdomsbesked. Matchen spelades på Nols lite aviga konstgräsplan, som är linjerad tvärs över två mindre planer. Måtten, i alla fall när det gäller längden, måste också vara nära tillåtna minimimåttet.

Hemmalaget Nol utnyttjade förutsättningarna på ett bra sätt i den första halvleken. Man backade hem med laget när RUF anföll, och sedan satte man ofta i gång spelet med långa bollar från egen målvakt. I och med att planen var liten kom man på så sätt nästan upp till offensivt straffområde. RUF hade problem att få i gång ett vägvinnande spel, även om man då och då blixtrade till.

I matchens 20:e minut fick Romelanda ett inkast nära offensivt straffområde på vänsterkanten. Fredrik Sjöberg kastade in bollen i boxen där Max Harris mötte med huvudet och skarvade in den i mål. 0-1!

Resterande delen av halvleken var mer kamp än skönspel. Nol skapade en hel del fasta situationer på offensiv planhalva, där man lyfte in bollen i straffområdet. RUF-försvaret stod dock pall. Ett par gånger kom man till avslut, bland annat en nick som gick rakt på Sjösvärd i Romelandas mål, men på det stora hela var det sällan det hettade till ordentligt.

Romelanda fortsatte att någon gång ibland komma runt på kanterna offensivt, men det ville sig inte riktigt i den sista passningen. Halvlekens sista chans gick i stället till hemmalaget. I efterspelet av en frispark fick man i väg ett lågt avslut mot mål, men Sjösvärd kunde rädda även denna boll utan större bekymmer. 0-1 i paus efter en halvlek som aldrig nådde upp i några större höjder spelmässigt.

I den andra halvleken lyckades RUF spela upp sig något. Nol var naturligtvis också tvungna att lyfta upp mer folk i planen, vilket ledde till att nya ytor öppnade upp sig för Romelandas anfallsspelare.

I mitten av halvleken genomförde RUF några byten, och det var också under denna period som matchen kom att avgöras. Markus Sanne stod i den 62:a minuten för ett fint inspel i straffområdet till Max Harris, som satte sitt andra mål för dagen. 0-2, och en skör ledning hade blivit stabilare.

Nol fortsatte att lyfta längre bollar, och under en period var det lite rörigt i Romelandalaget efter ett gäng byten. Trots det skapade man inga större farligheter. I stället kunde RUF utöka sin ledning.

I matchens 71:a minut hittade Daniel ”LB” Bengtsson fram till inbytte Martin Granäng. Granäng, som stod för ett bra inhopp, prickade in 0-3 och matchen kändes mer eller mindre avgjord.

Sex minuter senare rullade Romelanda upp ett riktigt fint anfall på högerkanten som slutade med att Max Harris spelade in bollen i straffområdet. Vid den bortre stolpen dök Markus Sanne upp och rakade in 0-4.

Nol försökte i desperation flytta upp allt de hade i matchens slutskede, men egentligen var man aldrig riktigt nära att åstadkomma ens en reducering. Tiden tickade Romelandas väg, och man lyckades precis som förra veckan hålla nollan.

Sammanfattningsvis inte den spelmässigt bästa matchen på säsongen, men det är det nog inte många som orkar bry sig om det i det här läget. RUF vann i slutändan komfortabelt och tog ytterligare tre poäng vilket innebär att man fortfarande har en stor lucka ner till Pushers BK/Masthuggets BK på andraplatsen; ett Pushers som för övrigt står för motståndet i nästa match på lördag.